Mijn Klanten

Mijn klanten

Ik werk graag met iedereen die wil groeien en het maximale uit zichzelf willen halen.

Mijn klanten zijn mensen die er aan toe zijn eindelijk de grote doorbraak te beleven. Ze hebben bijvoorbeeld al veel over zichzelf geleerd maar blijven toch steeds dezelfde hobbels en drempels tegenkomen.

Mijn klanten zijn harde werkers en hebben allerlei talenten. Ze zetten zich dan ook graag volledig in op hun werk. Toch zijn ze niet helemaal tevreden, ze missen iets, al weten ze niet direct wat.

Mijn klanten investeren graag in zichzelf en zijn bereid te doen wat nodig is om hun doel te bereiken. Ze hebben al het een en ander gerealiseerd op het gebeid van persoonlijke groei, maar het lukt ze nog niet helemaal om hun ontdekkingen te integreren in hun leven.

Mijn klanten zijn mensen die hebben ontdekt wat ze van het leven verwachten, maar weten dat niet goed te vertalen in praktische stappen om dat ook te bereiken.

Mijn klanten zijn mensen die graag iets betekenen – prive en op het werk – en vooral goed ja kunnen zeggen. Ze voelen steeds beter dat dat ten koste van henzelf gaat. Ze gaan regelmatig over hun grens en willen graag ontdekken hoe dat gebeurt en vooral hoe ze die grens beter kunnen bewaken.

Mijn klanten zijn mensen die vaak met veel energie ergens in stappen. Gaandeweg raken ze teleurgesteld omdat ze niet terugkrijgen wat ze zelf investeren.

Mijn klanten zijn vaak geweldige gevers maar minder goede ontvangers. Ze staan graag klaar voor anderen maar voelen dat hun energie steeds meer weglekt.

Herken je je misschien in een (of meer) van de volgende situaties?

Is dit het nou? Waar ben ik in godsnaam mee bezig? Je hebt een baan, maar je hart ligt niet in je werk. De gedachte: "Is dit het nou?" komt regelmatig voorbij. Je doet wat je moet doen, je gaat naar je werk en je zorgt voor je gezin, maar je wordt er niet bijzonder blij van. En de gedachte dit tot je pensioen te (moeten) doen bezorgt je zo ongeveer hartkloppingen.

Je doet graag iets voor een ander, zowel op je werk als privé. Dat zorgt ervoor dat iedereen tevreden over je is, maar het heeft ook wel wat minpuntjes. Als je baas je vraagt over te werken, heb je al weer ja gezegd, terwijl het van binnen schreeuwt dat het helemaal niet uitkomt. Bij elke vraag van de kinderen spring je bij wijze van spreken op, ook al zat je net in een goed boek (als je daar al aan toekomt) of was je een klus voor je werk aan het afmaken (want ja, je neemt je werk ook mee naar huis).

Veel mensen verwachten iets van jou en je wilt niemand teleurstellen. We zijn omringd door mensen en instituten die iets van ons willen of verwachten. Neem bijvoorbeeld je ouders, je partner, je werkgever, de kerk, je vrienden, tot je kinderen aan toe! En hoe hard je ook je best doet, niemand is echt blij, zij niet en jijzelf al helemaal niet. Maar ja, wat als je het niet doet…? Houden ze dan nog wel van je?

Het is je vroeger vaak op het hart gedrukt: "Gebruik je verstand toch eens!" "Denk eerst na voordat je iets doet!" Dat heb je goed onthouden. Je hoofd is doorlopend bezig je te vermanen, te bekritiseren en van advies te voorzien over wat wel en niet verstandig is. Eigenlijk komt er geen eind aan en ben je vaak aan het piekeren, overdag maar vooral vlak voor het slapen gaan. Omdat het je zo op je hart is gedrukt, is je hart bedrukt en ben je niet meer in contact met je gevoel.

Druk, druk, druk! Zowel op je werk, thuis als in de sociale arena wil je topprestaties leveren. Niets ontsnapt aan je aandacht, je houdt minstens 15 Chinese bordjes in de lucht. Je hebt voor iedereen quality time, behalve voor jezelf. Dat levert spanningsklachten op, pijn op de borst wellicht, kortademigheid, een dichte keel en in ieder geval regelmatig hoofdpijn. Je prestaties gaan achteruit. Hoe minder je presteert, hoe harder je gaat lopen, hoe sneller de klachten toenemen.

Keuzes maken en knopen doorhakken is nooit je sterke kant geweest. Je vindt je baan (en/of je relatie) al een tijdje echt niet meer leuk of interessant maar ja… wat dan? Je hebt geen idee, en zolang je geen idee hebt, blijf je mooi zitten waar je zit. Bovendien, hoe kom je ooit weg? Je weet ook wel dat er niemand op jou zit te wachten. En wil je eigenlijk wel weg? Je weet het allemaal niet. Je zou wel iets of iemand anders willen, je vleugels uitslaan maar je weet niet hoe en als je het zou weten zou je het waarschijnlijk niet durven.

Herken jij jezelf in een of meer van bovenstaande omschrijvingen, lees hier dan vooral verder hoe mijn aanpak je kan helpen om hier mee af te rekenen en de stappen te kunnen zetten die je wilt.

 

Reacties zijn gesloten.